Betting på Premier League

Världens bästa fotbollsliga heter Premier League och det är också den liga där det finns galet med alternativ att upptäcka för dig som spelare. Faktum är att även om svenskarna älskar Allsvenskan är intresset för Premier League ännu större. Vad gäller odds och betting märks detta med all tydlighet och det finns nog ingen liga som har lika många marknader tillgängliga än Premier League.

För att komma igång på bästa sätt med din betting på Premier League kan det vara bra att ta emot en spelbolag bonus eftersom du då kommer att få ut mer av din betting. Detta är något som leder till att du kan njuta av ännu mer pengar att spela för som du kan använda på Premier League. Upptäck själv hur spännande det är med odds på brittisk fotboll.

betting på premier league

Historien sträcker sig till Tipsextra och Stryktipset

Idag finns det galet med alternativ på Premier League. Så har inte alltid varit fallet vad gäller betting på brittiska högstaligan. Redan 1934 lanserades Stryktipset där svenskar kan tippa 1X2 på 13 olika matcher från den brittiska fotbollen. Det är Svenska Spel som äger Stryktipset och många generationer har suttit framför Tipsextra och lagt sitt Stryktips.

Idag är det nätet som är mötesplatsen för betting på engelsk fotboll även om det fysiska Stryktipset givetvis finns kvar. Men Tipsextra är ett minne blott och istället är det Viaplay som har rättigheterna att sända Premier League. Vad gäller att oddsa på Premier League kan du göra det hos samtliga spelbolag som erbjuder odds och betting. Det enda som varierar är utbudet av antalet marknader som kan variera ganska kraftigt beroende på vart du spelar.

Lägg dina odds inför säsongsstart

Det är inte bara på omgångens matcher som du hittar odds på Premier League. Faktum är att säsongen inte ens behöver vara igång och du kan enda betta på fotbollsligan. Då är det så kallade långtidsspel som gäller vilket innebär att du tippar utgången av olika scenarier under säsongen. Exempelvis kan det handla om vilket lag man tror vinner ligan och därmed kan titulera sig som mästare. Eller vilket eller vilka lag som kommer topp 4 och därmed tar den åtråvärda platsen i Champions League.

live-betting-odds

Det kan också vara kul att testa på så kallad head 2 head betting. Då spelar du på utgången hur du tror det ska gå mellan två eller flera lag. Exempelvis vem blir bäst i London eller Manchester? Kommer Liverpool att hamna före United och vilken spelare gör flest mål av Cristiano Ronaldo och Mohamed Salah? Det finns många långtidsspel att upptäcka för dig som vill detta.

Live betting på Premier League

För dig som vill ha riktig spänning i din Premier League betting är live betting vägen att gå. Då kommer du odds i ständig förändring som också innebär betydligt mer action. Målet är givetvis att försöka slå oddsen när de står som högst. Men det kan ibland vara lättare sagt än gjort för dig som spelare. Men samtidigt kommer du att få en upplevelse fullspäckad med action och därav upptäcker allt fler spelare live betting.

En fördel med att oddsa live är att du får marknader som inte finns tillgängliga inför matchstart. Det kan handla om vilken spelare som gör nästa mål eller vilket lag som får nästa gula kort. För dig som spelare finns det massor med alternativ när du oddsar live.

Använd en oddsbonus på brittiska fotboll

För att komma igång på bästa sätt kan det vara värt att ta emot en oddsbonus. Svenska spelbolag erbjuder i princip alltid en bonus när du skapar ett konto som ny kund. Då kommer du också att få ut betydligt mer av din upplevelse med gratis pengar att spela för.

En insättningsbonus är vanligast att använda men ibland kan du också få free bets eller riskfria spel på den brittiska fotbollen. Vissa ger också boostade odds till dig som spelare om du hellre vill det. Oavsett vad du väljer kommer du att få ut riktigt mycket av din upplevelse när du använder en bonus på Premier League.

Manchester United har flest PL-titlar

Av alla lag som finns i Premier League är det Manchester United som har flest ligatitlar med sina 20 stycken. Dock har de inte vunnit någon sedan 2013 som var året då Sir Alex Ferguson gick i pension. Sedan dess har de fått se Chelsea och Manchester City dominera vad gäller ligatitlar. Båda lagen har riktigt starka ekonomiska förutsättningar och skickliga managers.

Även Liverpool har stuckit upp och vunnit en ligatitel men den mest spektakulära var ändå när Leicester gick och vann Premier League 2015/16. Vem som vinner nästa ligatitel återstår att se men med tanke på att det varit fyra vinnare de senaste åtta åren talar mycket för att det blir ett av de tre favoriterna som vinner även den här säsongen.

Kampen om överlevnad

Premier League har 20 lag varje säsong och tre av dessa åker ur serien och får spela Championship kommande säsong. Därmed ska tre nya lag också göra entré inför varje ny säsong. De två bästa lagen i Championship blir direkt uppflyttade. Men den tredje och sista platsen avgörs via ett Play Off och det är alltid enormt intressant när detta Play Off avgörs, framförallt finalen vilket är ett direkt avgörande möte på vem som ska gå upp.

Du kan också oddsa på vilka lag som kommer gå upp från Championship samt vilka lag som istället åker ur serien. Det ger en härlig spelstund för dig som spelare och blir spännande att sedan följa dina bets under säsongen.

Live stream på Premier League

Till skillnad från många andra ligor går det inte att streama Premier League hos spelbolagen. Istället gäller det att vända sig till Viaplay som har rättigheterna att visa Premier League. De visar matcherna på sina tv-kanaler men också via streamingtjänsten Viaplay.

Därmed ges du möjlighet att titta på matcherna hos tjänsten och sedan skaffa dig utmärkta förutsättningar att kunna placera dina odds samtidigt. Oavsett om det är live eller pre game betting blir det mer spännande att följa matcherna om du tittar på de också.